Home » Blog » Aquabike: Indoor fietsen in het water

Aquabike: Indoor fietsen in het water

aquabike

In de blog ‘verschillen tussen een indoor fiets, smart bike, fietstrainer en hometrainer’ hebben we nog niet eens alle soorten indoor fietsen benoemd. Ook de Aquabike en de Air Bike zijn erg populair. De Air Bike zie je vaak terug bij crossfit lessen. In deze blog bekijken we de Aquabike. Wist je dat je in Nederland op verschillende plekken aqua biking, of indoor cycling lessen onder water kan volgen?

Wat is (een) aquabike?

Aquabike heeft twee verschillende betekenissen. De term kan staan voor onderwater indoor cycling. Er zijn verschillende plekken in Nederland waar je deze lessen kan volgen. Ook zou je zelf een een aquafiets kunnen kopen, echter heb je dan wel een zwembad nodig… De tweede betekenis van aquabike is een multisport (zoals bijvoorbeeld triathlon) maar dan bestaande uit een combinatie van fietsen en zwemmen.

Aquabike lessen in Nederland

In Nederland kan je op verschillende plekken onderwater indoor cycling lesen volgen. Aquabike kan je vergelijken met een indoor cycling les. Je fietst op muziek en er is een trainer die je begeleidt. Er schijnen ook verschillende sportcentra te zijn die waterbike aanbieden. Hier fiets je in een eigen cabine op je eigen tempo.

Verschillende soorten aquabikes

Er zijn verschillende aquabikes op de markt in Nederland. Wij hebben een beschrijving gemaakt van een ‘standaard’ model en gekeken naar de verschillen tussen dit model en andere (duurdere) modellen. Een standaard aquabike kan je op verschillende manieren instellen. Net als bij een ‘gewone’ indoor fiets kan je het stuur en zadel hoger zetten en meer naar voor of naar achteren verplaatsen. Vaak is er ook ruimte om een bidon kwijt te kunnen bij het stuur. Bij goedkopere modellen heb je vaak minder verstelmogelijkheden. Duurdere modellen zijn ontworpen om echt sportief te aquabiken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een dubbel weerstandssysteem hebben. Het duurdere model van de Decathlon heeft daarnaast een trainingsstang aan de achterkant van de fiets. Deze stang kan je gebruiken om te rekken of andere oefeningen te doen.

Aquabike kopen

In Nederland vind je bij de Decathlon maar liefst drie verschillende aquabikes, waarvan er op dit moment één soort beschikbaar is. Ook in het buitenland, bijvoorbeeld in Spanje, worden er veel aquabikes verkocht. Veel mensen hebben hier een eigen zwembad en dit is de ideale manier om op zomerse warme dagen een goede workout te voltooien. Ook vind je op de Decathlon website verschillende schoentjes voor aquabike, aquagym en aquafitness en een zwemshort voor aquabike.

nv-author-image

Indoorfiets.nl vergelijkt, bekijkt en geeft informatie over fitness fietsen, sprinter fietsen en indoor cycling bikes. Veel mensen zouden dit als "Spinning" of "Spinningfiets" betitelen. Dit is echter een geregistreerd merk, waardoor het op deze website 'gewoon' in het Nederlands indoor fiets heet! ☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.