Home » Blog » Body Bike Classic: Klassieker onder de indoor fietsen

Body Bike Classic: Klassieker onder de indoor fietsen

In veel sportscholen zal je de Body Bike Classic indoor fiets terugvinden in indoor cycling lesen. Wanneer je al verschillende indoor fietsen hebt bekeken zal je deze indoor fiets al snel herkennen aan de vorm. Het meest opvallende is dat er over de crank en het vliegwiel een grote cover is geplaatst. De fiets oogt daarom ook een beetje “blokkerig”. Zelf hebben wij ook veel ervaring met het fietsen op de Body Bike Classic. Vergeleken met veel andere indoor fietsen is het een zeer stabiele, stevige fiets die rotsvast blijft staan. Ook tijdens de meest intensieve trainingen. Wil jij ook thuis kunnen fietsen zoals je doet op de sportschool? Dan is deze indoor fiets zeker de investering waard!

Duurzaam en onderhoudsvrij

Het voordeel wanneer je meer geld uitgeeft aan een goede kwaliteit indoor fiets is dat deze ook jaren mee kan gaan. Een duurzame aankoop dus! Daarnaast is de Body Bike Classic een indoor fiets die vrijwel onderhoudsvrij is, zonder al te veel toeters en bellen en gemaakt met duurzame materialen. Door de behuizing van de fiets worden belangrijke onderdelen beschermd tegen beschadiging door stof en zweet. Verschillende frameonderdelen, de stuurbuis en zadelbuis zijn allemaal gemaakt van powder coated roestvrij staal waardoor de fiets niet snel beschadigd en lang mooi blijft. Het remblok hoeft niet geolied te worden door het gebruik van synthetisch Kevlar.

Productspecificaties van de Body Bike Classic

De Body Bike Classic is een indoor fiets met een vliegwiel van 22 kg en een eigen gewicht van 65 kg. Deze fiets kan belast worden met een maximaal gewicht van 150 kg. De aandrijving wordt geregeld met een V-belt in plaats van een ketting, hierdoor is hij stil in gebruik. Er zijn 100 verschillende weerstandsniveaus die je tijdens het fietsen in kan stellen. Deze weerstand kan je handmatig instellen. Bij de fiets worden combipedalen meegeleverd. Hierdoor kan je makkelijk op de fiets fietsen met fietspedalen of gewone sportschoenen. Het zadel en het stuur kan je zowel horizontaal als verticaal verstellen.

Een nog duurzamere Body Bike: De Body Bike Smart+

Wanneer je nog meer te besteden hebt kan je ook eens kijken naar de nog duurzamere variant van de Body Bike Classic. De Body Bike Smart+ is namelijk nog duurzamer dan de Classic en de Body Bike Supreme. Er zijn een aantal verschillen tussen deze indoor fietsen. De Smart+ kan je bijvoorbeeld gebruiken in combinatie met je smartphone. Via de Body Bike Indoor Cycling App kan je trainingsresultaten weergeven. Ook kan je de indoor fiets koppelen met andere apps. Leuk weetje: Je kan je telefoon makkelijk opladen door te fietsen. Het belastbaar gewicht van deze indoor fiets is hoger, namelijk 200 kg in plaats van 150 kg.

nv-author-image

Indoorfiets.nl vergelijkt, bekijkt en geeft informatie over fitness fietsen, sprinter fietsen en indoor cycling bikes. Veel mensen zouden dit als "Spinning" of "Spinningfiets" betitelen. Dit is echter een geregistreerd merk, waardoor het op deze website 'gewoon' in het Nederlands indoor fiets heet! ☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *