Home » Blog » Deze kleding draag je tijdens een indoor cycling les

Deze kleding draag je tijdens een indoor cycling les

indoor fietskleding

Indoor cycling is een goede manier om in een relatief korte tijd veel calorieën te verbranden. In een indoor cycling les is de verdeling meestal erg duidelijk; de ene helft heeft professionele kleding aan en de andere helft heeft een simpele legging aan met een paar sportschoenen. Wat je voorkeur ook heeft, er is genoeg aanbod zodat jij altijd wel iets kunt vinden wat aan jouw voorkeuren voldoet. Wanneer je net begint, is een simpele sportoutfit genoeg om mee te kunnen doen aan de indoor cycling les. Als je steeds meer en fanatieker gaat fietsen is het belangrijk toch wel wat te investeren in een goede outfit.

Broek met zeem

Aangezien fietszadels hard zijn en je regelmatig in en uit het zadel komt, is een broek met zeem erin wel welkom. Hoe langer je namelijk aan het fietsen bent hoe meer moe je benen worden en als je dan terug ploft in het zadel is zeem erg fijn. Door een goede indoorfiets outfit zul je makkelijker presteren omdat het perfect past en aangenaam zit. Hierdoor kun je je maximaal inzetten voor de training. Door goede kleding te dragen tijdens het fietsen bescherm je ook je huid. Door een goed ademende stof te kiezen, word je zweet goed afgevoerd en verstikt je huid niet.

Fietsbroeken voor indoor cycling lesen

Goede investering in indoor cycling les kleding

Als je kiest voor een gewone legging, kan je dit in aanschaf wel veel besparen, maar je zult uiteindelijk vaker een nieuwe broek aan moeten schaffen door slijtage. Je kunt dus net zo goed gelijk goed investeren in een broek die slijtvast is en langer meegaat. Daarnaast schijnen fietsbroeken niet door, en dat geeft toch iets een comfortabeler gevoel als je de hele les lang iemand achter je hebt zitten. Je kunt een gewoon fietsshirt gebruiken voor het fietsen, al zou een ondershirt wel goed zijn zodat het zweet goed afgevoerd kan worden en verkoeling geeft. Indoor cycling les kleding is altijd handig om in je kast te hebben hangen.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Thuisfit365.nl

nv-author-image

Indoorfiets.nl vergelijkt, bekijkt en geeft informatie over fitness fietsen, sprinter fietsen en indoor cycling bikes. Veel mensen zouden dit als "Spinning" of "Spinningfiets" betitelen. Dit is echter een geregistreerd merk, waardoor het op deze website 'gewoon' in het Nederlands indoor fiets heet! ☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *