Home » Blog » Fitnessen met resultaat

Fitnessen met resultaat

Fitness resultaat

Veel beginnende sporters zijn ambitieus. Ze willen hun conditie verbeteren en zijn best bereid om daarvoor een inspanning te leveren. Maar wanneer direct resultaat uitblijft, verliezen ze hun motivatie. Geduld is echter je belangrijkste troef als je gaat sporten.

Sporten loont zeker!

Nee, je zal volgende week geen marathon lopen als je voor het eerst de fitness bezoekt. En je zal ook geen tien kilogram vermageren op twee dagen. Sporten loont absoluut, maar je moet geduld hebben en realistisch zijn. Hou je vol, dan zal je na zo’n zes weken resultaat hebben. Hoe zich dat uit, is afhankelijk van de doelstellingen die je bij aanvang hebt gekozen.

Spieren, conditie of vermageren ?

Begin je met fitnessoefeningen, stel jezelf dan eerst een duidelijk doel voor ogen. Waarom ga je sporten: wil je je spieren ontwikkelen, je uithoudingsvermogen verbeteren of kilo’s verliezen? Afhankelijk van het doel dat je jezelf gesteld hebt, kun je een persoonlijk fitnessprogramma opstellen, in samenspraak met de trainer van het fitnesscentrum.

Wil je spieren ontwikkelen, dan moet je je toeleggen op krachttraining. Spieren kunnen slechts één ding: samentrekken. Een spier(groep) trainen, betekent dus dat je een bepaalde krachtoefening uitvoert die de spieren laat samentrekken. De mogelijkheden zijn legio: van oefeningen met halters voor de armspieren en toestellen voor de beenspieren, tot sit-ups of crunches voor de buikspieren. In het fitnesscentrum vind je alle mogelijke toestellen en gewichten. De trainer verschaft je graag de nodige uitleg.

Cardiotraining

Wil je eerder aan je conditie werken, dan kies je beter voor cardiotraining. Ook hier is het beschikbare gamma in fitnesscentra erg groot: van fietsen en indoor cycling tot roeien en steppen. Op basis van een conditietest zal je een persoonlijk schema krijgen, dat je vertelt hoeveel minuten je op elk toestel moet trainen, en op welke intensiteit. Al na enkele weken zal je conditie merkbaar beter zijn, en kun je je schema aanpassen.

Gewicht verliezen

Ben je er in de eerste plaats op gericht om gewicht te verliezen? Kies dan voor een combinatie van kracht- en cardiotraining. Je traint je spieren (die je nodig hebt om vet te verbranden) én je verbrandt calorieën. En – heel belangrijk – kies voor een gezonde voeding. Enkel door de combinatie van evenwichtige voeding met beweging zal je op een gezonde manier kilo’s verliezen.

Resultaat

Wil je een optimaal resultaat halen uit je fitnesstrainingen? Bepaal dan voor jezelf haalbare doelstellingen, ga voor het gewenste resultaat, combineer met een gezonde voeding en… hou vol!

nv-author-image

Indoorfiets.nl vergelijkt, bekijkt en geeft informatie over fitness fietsen, sprinter fietsen en indoor cycling bikes. Veel mensen zouden dit als "Spinning" of "Spinningfiets" betitelen. Dit is echter een geregistreerd merk, waardoor het op deze website 'gewoon' in het Nederlands indoor fiets heet! ☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *