Home » Blog » Flow Fitness Stelvio Racer Pro i

Flow Fitness Stelvio Racer Pro i

Flow Fitness Stelvio Racer Pro i

Bij CoolBlue zijn er meerdere indoor fietsen (en andere fitnessapparaten) verkrijgbaar. Zo hadden ze hier ook de smartbike Tacx Neo Bike Smart T8000 die hier nu helaas niet meer verkocht wordt. Op het moment van schrijven staan er twee fitness fietsen in de webwinkel. De Flow Fitness Stevio Racer Pro i en de Flow Fitness Stelvio Racer M. Een topklasse indoor fiets en een middenklasse indoor fiets. Het prijsverschil tussen deze twee fietsen is €300,-. Naast deze fietsen vind je onder hometrainers nog een aantal indoor fietsen. In deze blog bekijk ik de Flow Fitness Stevio Racer Pro i, de topklasse indoor fiets.

Specificaties van de Flow Fitness Stelvio Racer Pro i

De Flow Fitness Stelvio Racer Pro i heeft verschillende kenmerken die passen bij een echte topklasse indoor fiets. Zo is het aandrijfsysteem een V-aandrijfriem in plaats van een ketting. Dit aandrijfsysteem vergt geen onderhoud en is enorm stil in het gebruik. Verder wordt er gebruik gemaakt van een magneetrem om de weerstand te regelen. In tegenstelling tot bij viltblokjes slijten magneetremmen niet. De indoor fiets weegt 47 kg en het vliegwiel weegt 20 kg. Het maximale gebruikersgewicht is 140 kg.

Weerstand en stuurcomputer

Er zijn 32 verschillende weerstandsniveaus die je in kunt stellen. Het instellen gaat elektronisch via een LCD stuurcomputer. Je kan er tijdens het trainen ook voor kiezen om gebruik te maken van één van de 19 programma’s die vooraf ingesteld zijn. In deze programma’s worden weerstandsniveaus, trapfrequentie en intensiteit afgewisseld. Op de stuurcomputer kan je tijdens het fietsen verschillende gegevens bekijken. Zo zie je op het display de afstand die je hebt afgelegd, het calorieverbruik, de hartslag, de trapfrequentie, de snelheid, het wattage en de tijd. Met de los verkrijgbare borstband kan je jouw hartslag live bekijken.

Connectiviteit van de Flow Fitness Stelvio Racer Pro i

Je kan deze indoor fiets met behulp van bluetooth verbinden met andere apparaten. De indoor fiets is compatibel met Windows Phone, Android en iOS. Hij is ook compatibel met de smartphone en verschillende apps.

nv-author-image

Indoorfiets.nl vergelijkt, bekijkt en geeft informatie over fitness fietsen, sprinter fietsen en indoor cycling bikes. Veel mensen zouden dit als "Spinning" of "Spinningfiets" betitelen. Dit is echter een geregistreerd merk, waardoor het op deze website 'gewoon' in het Nederlands indoor fiets heet! ☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *