Home » Blog » Het budget bepalen: Instapmodel | Middenklasse | Topklasse

Het budget bepalen: Instapmodel | Middenklasse | Topklasse

Budget van een indoor cycling bike

Wanneer je begint met zoeken naar een geschikte indoor fiets is het slim om eerst het budget te bepalen. De meeste indoor fietsen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 300 euro. Wij raden altijd aan om te kiezen voor een indoor fiets met magnetische weerstand en V-Belt aandrijving. Deze indoor fietsen zijn vaak stil in het gebruik en hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Dit in tegenstelling tot indoor fietsen met een ketting en vilt-blokjes als aandrijving. Topklasse indoor fietsen zijn verkrijgbaar met prijzen (ruim) boven de 1000 euro. De duurste indoor fietsen kan je eigenlijk beter zien als een fietstrainer inclusief fiets. Deze smart bikes zijn ideaal voor racefietsers en triatleten omdat ze een zeer realistische fietservaring bieden. Tussen het instapmodel en de topklasse indoor fietsen heb je ook nog de middenklasse indoor fietsen.

Beste instapmodel indoor fiets: Senz Sports S2000

Eén van de goedkoopste én tegelijkertijd kwalitatief goede indoor fietsen is op dit moment de Senz Sports S2000. De prijs van deze indoor fiets is €399. De Senz Sports S2000 heeft – in tegenstelling tot andere goedkopere indoor fietsen – een magnetische weerstand en V-belt aandrijving. Onderhoudsvrij en stil in het gebruik! Wij hebben deze indoor fiets zelf aangeschaft. Voor deze prijs is de indoor bike echt een perfecte keuze. Door het vrij lage gewicht en de wieltjes kan je hem ook nog eens makkelijk verplaatsen in huis. Als we toch twee minpunten moeten benoemen zijn dat de stabiliteit en de weerstand. Door het lagere gewicht van de indoor fiets en van het vliegwiel staat de indoor bike tijdens intensieve trainingen niet altijd even stevig. Ook kan je de weerstand niet zo zwaar zetten als op een indoor fiets in de sportschool.

Onze keuze middenklasse indoor fiets: FitBike Race Magnetic Pro

Op dit moment is de FitBike Race Magnetic Pro onze nummer 1 middenklasse indoor fiets. Deze indoor fiets kost nu €699. Net als de Senz Sports S2000 maakt deze indoor fiets gebruik van magnetische weerstand en van een V-belt aandrijving. Hierdoor is ook deze indoor fiets zo goed als onderhoudsvrij en erg stil. Bij de fiets worden zowel toe clips pedalen geleverd als standaard SPD pedalen. Hierdoor kan je op deze indoor bike ook fietsen met fietsschoenen aan. Het gewicht van 61 kg zorgt ervoor dat de FitBike Race Magnetic Pro zeer stabiel is. Dat is ideaal voor tijdens intensieve trainingen waarbij je (o.a.) staand gaat sprinten. Ook kan de fiets hierdoor tot 150 kg belast worden. Door het 22 kg zware vliegwiel en het sterke magnetische weerstandsysteem kan je tot 600 watt trainen. Dit wil zeggen dat je de weerstand erg zwaar kunt zetten. Je kan deze indoor fiets uitbreiden met een trainingscomputer. Let op: Deze zit er niet standaard bij.  

Beste topklasse indoor fiets: NordicTrack S10i

NordicTrack S10i

De beste topklasse indoor fiets op dit moment is de NordicTrack S10i. Voor deze indoor bike betaal je €1.999. Deze topklasse indoor fiets heeft verschillende luxe extra’s waardoor de trainingen nóg leuker, afwisselender en uitdagender worden. Wanneer je de fiets bekijkt valt al snel het grote touchscreen scherm op. Op dit scherm kan je de trainingsgegevens bekijken en trainen met iFit. Dit is een app waarmee je – met behulp van Google Maps en Google Streetview – overal ter wereld kan trainen. Tijdens het fietsen wordt de weerstand automatisch aangepast aan de omgeving waar je fietst. Je kan ook trainingsschema’s downloaden en trainingen volgen van wereldberoemde personal trainers.

Het is zeer bijzonder dat je op deze indoor fiets de hellingshoek kan verstellen tot 20% en de afdalingen tot -10%. Zo kan je als wielrenner of triatleet trainen voor ritten en wedstrijden in bergachtige gebieden. De fitness bike heeft 22 verschillende weerstandsniveaus. Ook zijn er speakers en een ventilator ingebouwd. Door de bijgeleverde dumbbells kan je ook soulcycle/rocycle lessen volgen.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je enkele vragen en antwoorden over de aanschaf van een indoor fiets. Heb je nog een andere vraag? Stel je vraag dan gerust!

Welke fiets raden jullie aan?

Wil jij graag een indoor fiets aanschaffen maar heb je geen groot budget? Dan raden wij de Senz Sports S2000 aan. Deze indoor fiets heeft zowel een V-belt aandrijving als een magnetische weerstand. Hierdoor is hij fluisterstil én onderhoudsvrij. Op het computerscherm kan je verschillende handige trainingsgegevens zien.

Wat is de beste fiets die nu verkrijgbaar is?

Op dit moment is de NordicTrack S10i de beste indoor fiets die verkrijgbaar is in verschillende webwinkels. Hij is fluisterstil en geschikt voor intensieve trainingen. Deze indoor fiets kan zelfs een hellingspercentage tot 20% nabootsen. De fiets wordt geleverd met luxe extra’s zoals een groot touchscreen, ingebouwde speakers en ventilatoren.

Raden jullie smart bikes aan?

Voor wielrenners en triatleten raden wij een smart bike aan zoals de Wahoo Kickr Bike. Deze smart bikes lijken op luxe indoor fietsen maar je kan ze beter zien als een fietstrainer met een fiets. Op een smart bike ervaar je de fietservaring als zeer realistisch. Hellingspercentages kunnen worden nagebootst en je kan de smart bikes makkelijk koppelen aan trainingsprogramma’s zoals Zwift.

nv-author-image

Indoorfiets.nl vergelijkt, bekijkt en geeft informatie over fitness fietsen, sprinter fietsen en indoor cycling bikes. Veel mensen zouden dit als "Spinning" of "Spinningfiets" betitelen. Dit is echter een geregistreerd merk, waardoor het op deze website 'gewoon' in het Nederlands indoor fiets heet! ☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *