Home » Blog » Hoeveel calorieën verbrand je met een indoor cycling les?

Hoeveel calorieën verbrand je met een indoor cycling les?

Hoeveel calorieën indoor cycling

Uit groot onderzoek is gebleken dat fietsen op hoge intensiteit erg goed is voor de fysieke fitness van volwassenen. Heel veel mensen denken dat je tijdens een indoor cycling les énorm veel calorieën verbrand of dat je van een half uurtje thuis fietsen direct duizend calorieën kwijtraakt. Indoor cycling is wel een sport waar je veel calorieën mee kan verbranden, maar het werkelijke aantal ligt misschien iets lager dan je denkt. Wel doet deze sport wonderen voor zowel de cardiovasculaire gezondheid als mentale gezondheid.

Hoeveel calorieën indoor cycling les?

Met een gemiddelde indoor cycling les of thuis fietsen op een indoor fiets verbrand je tussen de 400 en 600 calorieën. Hier wordt uitgegaan van een intervaltraining van ongeveer een uur. Dit is echter een gemiddelde en is natuurlijk per persoon verschillend. Ook is dit cijfer afhankelijk van jouw inzet. Werk je harder, verbrand je meer. Doe je het rustig aan? Dan verbrand je minder.

Calorieën niet het belangrijkste

Natuurlijk is het fijn om calorieën te verbranden als je op een indoor fiets zit. Je moet je echter niet blind staren op het cijfer wat op bijvoorbeeld je sporthorloge staat na het sporten. Belangrijk om te weten is dat je er lichamelijk en mentaal ook enorm veel gezondheidsvoordelen uit haalt. Indoor fietsen is zeker een goede cardio training, waarbij je ook nog eens snel vooruitgang zal boeken. Ook om af te vallen is het een zeer geschikte sport, maar alleen twee keer per week fietsen gaat je niet direct helpen. Je moet natuurlijk ook o.a. op je calorieëninname letten en op de andere dagen voldoende bewegen.

Verbrand je met fietsen meer calorieën dan hardlopen?

Hoewel met regelmaat hardlopen je zeker kan helpen af ​​te vallen en obesitas te voorkomen, toont onderzoek aan dat je mogelijk meer calorieën kunt verbranden door te fietsen dan door te rennen. In feite kan een indoor cycling les met een bijzonder hoge impact in 60 minuten tot wel gemiddeld 600 calorieën verbruiken. Een voordeel is ook dat je met fietsen ook werkt aan je core.

nv-author-image

Indoorfiets.nl vergelijkt, bekijkt en geeft informatie over fitness fietsen, sprinter fietsen en indoor cycling bikes. Veel mensen zouden dit als "Spinning" of "Spinningfiets" betitelen. Dit is echter een geregistreerd merk, waardoor het op deze website 'gewoon' in het Nederlands indoor fiets heet! ☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *