Home » Blog » Hoeveel geluid maakt een indoor fiets?

Hoeveel geluid maakt een indoor fiets?

Indoor bicycle cycling in gym

Thuis sporten is leuk en gezond, maar je wil niet dat de buren of je huisgenoten er teveel last van hebben. Sommige sport,- en fitnessapparaten maken erg veel geluid. Je kan deze bijvoorbeeld niet gebruiken als je vroeg in de ochtend of laat in de avond nog een workout wil doen. Veel mensen kiezen ervoor om een indoor fiets te kopen om thuis te sporten. Een hele goede en verstandige keuze. Stoor je de buren hiermee? Hoeveel geluid of herrie maakt een indoor fiets eigenlijk? En wat kan je doen om dit geluid te beperken?

Zijn indoor fietsen luidruchtig?

Het korte antwoord is: Nee. Indoor fietsen zijn niet enorm luidruchtig, maar de meeste varianten zijn zeker niet stil. Je kan indoor fietsen kopen in diverse prijsklassen, soorten en maten. Er zijn indoor fietsen die erg stil zijn en ook fietsen die een beetje herrie maken.

Het belangrijkste is dat je de fiets goed afstelt en onderhoud. Zorg bijvoorbeeld dat het remblok altijd goed gesmeerd is. Daarnaast kun je – als je meer geluid opmerkt bij de fiets – de kettingaandrijving strakker zetten of smeren voor een stillere rijervaring. Je hebt hier geen speciale vaardigheden voor nodig. Dit kan iedereen! Bij veel aanbieders van fietsen wordt ook het geluidsniveau weergeven.

Prijsklassen

Wij hebben de fietsen onderverdeeld in de volgende prijsklassen:

Je zou kunnen stellen: hoe duurder de indoor fiets, des te stiller deze is.

Wat zijn de stilste indoor fietsen?

Je hebt verschillende soorten indoor fietsen. De ene fiets zal net meer herrie maken dan een andere fiets. De stilste fietsen maken gebruik van magnetische weerstand. Deze fietsen zijn een stuk duurder, maar geven we de meest stille ervaring. De weerstand is geruisloos en je hebt een nagenoeg stille ervaring. Zo stoor je de mensen om je heen zeker niet!

Remsystemen

Je hebt meerdere soorten remsystemen. Grofweg wordt er onderscheid gemaakt tussen remsystemen met viltblokjes en magnetische remsystemen. Je kan hier wel raden: De magnetische remsystemen zijn stiller.

Rubberen mat

Om het geluid dat de indoor fiets maakt te reduceren raden we aan om ene rubberen oefenmat onder de fiets te leggen. Het geluid wordt dan aanzienlijk vermindert. Het is ook fijn voor de eventuele onderburen ?.

nv-author-image

Indoorfiets.nl vergelijkt, bekijkt en geeft informatie over fitness fietsen, sprinter fietsen en indoor cycling bikes. Veel mensen zouden dit als "Spinning" of "Spinningfiets" betitelen. Dit is echter een geregistreerd merk, waardoor het op deze website 'gewoon' in het Nederlands indoor fiets heet! ☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *