Home » Blog » Indoor fiets Decathlon: Beschikbare modellen indoor fietsen

Indoor fiets Decathlon: Beschikbare modellen indoor fietsen

Indoorfietsen tot 450

Wanneer je een indoor fiets Decathlon wilt zijn er op het moment van schrijven twee verschillende modellen verkrijgbaar. Wat ik altijd een groot voordeel vind aan de Decathlon is dat ze van producten vaak verschillende modellen in het assortiment hebben. Zo heb je altijd een zeer betaalbaar model (vaak goedkoper dan bij andere webwinkels) en een duurder model. Dit is ook het geval bij de Decathlon indoor fietsen. Ik heb zelf bij de Decathlon beide indoor fietsen uitgeprobeerd. Mocht jouw budget het toestaan zou ik zeker voor de iets duurdere Decathlon indoor fiets gaan. Deze indoor fiets rijdt soepeler dan het goedkopere model, al is deze ook zeker niet verkeerd.

Indoor fiets Decathlon: Domyos 100

Deze Domyos 100 indoor fiets is vergeleken met indoor fietsen van andere merken erg goed qua prijs/kwaliteit. Ook qua uiterlijk is het écht een plaatje. Vergeleken met het vorige model is het frame 16% lichter, dit is ook de reden waarom er bij het product ‘ecodesign’ staat. Aan de voorzijde vind je wieltjes waardoor de indoor fiets makkelijk te verplaatsen is. Staat de indoor fiets op een iets ongelijke vloer? Dan is dat geen probleem! Je kan de voetjes namelijk iets verstellen waardoor hij altijd stevig staat! Een verschil met de duurdere Domyos indoor fiets? De Domyos 100 indoor fiets maakt tijdens het fietsen iets meer geluid en fietst iets minder ‘soepel’.

Domyos 500 indoor fiets

Voor €200,- meer koop je in plaats van de Domyos 100 indoor fiets, de Domyos 500 indoor fiets. Deze indoor fiets is zelfs nog populairder dan het iets voordeligere model. Je zal zien dat deze indoor fiets regelmatig niet op voorraad is. Ik heb deze indoor fiets zelf getest in één van de Decathlon winkels. Vergeleken met het goedkopere model vond ik deze indoor fiets van de Decathlon een stuk soepeler en stiller fietsen. Deze indoor fiets afstellen gaat ook nog eens beter. Je kan namelijk niet alleen het zadel verticaal en horizontaal verstellen, maar ook het stuur. Bij de Domyos 100 kan je het stuur alleen omhoog of omlaag zetten. Qua uiterlijk verschillen de modellen niet heel veel al lijkt de Domyos 500 iets steviger en stabieler.

Indoor fiets afstellen

In de beschrijving van de twee verschillende indoor fiets modellen heb ik al iets verteld over de indoor fiets afstellen. De Decathlon indoor fiets afstellen gaat het makkelijkst bij het iets duurdere model, de Domyos 500 indoor fiets Decathlon. Op deze indoor fiets kan je namelijk zowel het zadel als het stuur omhoog/omlaag maar ook naar voren of achteren verstellen. Bij de Domyos 100 kan dat alleen bij het zadel en kan je het stuur alleen omhoog of omlaag zetten.

Indoor fiets aanbieding: Indoor fietsen Decathlon met korting

Je vindt regelmatig een indoor fiets aanbieding bij Decathlon. Dan kan je één van de Decathlon indoor fietsen kopen met een mooie korting. Dit kunnen oudere modellen zijn die uit het assortiment gehaald worden of juist één van de nieuwere modellen.

Indoor fiets Decathlon accessoires

In deze webwinkel vind je ook verschillende indoor fiets accessoires. Zo kan je bijvoorbeeld kijken naar de Domyos vloertegels die worden verkocht in een pakket van 4. Deze vloertegels zorgen ervoor dat de vloer extra goed beschermd is tegen eventuele beschadigingen. Ook wordt het geluid dat de indoor fiets maakt tijdens het fietsen gedempt. Hiernaast vind je bij de Decathlon ook veel fietskleding en fietsschoenen die geschikt zijn voor tijdens het fietsen.

nv-author-image

Indoorfiets.nl vergelijkt, bekijkt en geeft informatie over fitness fietsen, sprinter fietsen en indoor cycling bikes. Veel mensen zouden dit als "Spinning" of "Spinningfiets" betitelen. Dit is echter een geregistreerd merk, waardoor het op deze website 'gewoon' in het Nederlands indoor fiets heet! ☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *