Home » Blog » Indoor fiets kopen: Hier moet je op letten!

Indoor fiets kopen: Hier moet je op letten!

Waar op letten indoor bike kopen

Als je een indoor fiets wilt kopen dan zijn er verschillende punten waar je op moet letten en waarmee je de verschillende indoorcycling bikes met elkaar kan vergelijken. Deze punten vind je hieronder met een korte uitleg. Heb je nog vragen? Stel ze gerust!

Gewicht

Bij het kopen van een indoor fiets kijk je naar het gewicht van de fiets, het vliegwielgewicht en de belastbaarheid. Meestal geldt hierbij: Hoe zwaarder de indoor fiets, hoe stabieler. Bedenk wel dat je een zwaardere indoor fiets minder makkelijk kan verplaatsen. Het is dan wel fijn als er wieltjes onder zitten. Als je kijkt naar het vliegwielgewicht dan is het vaak zo dat je een hogere weerstand in kan stellen bij een zwaarder vliegwielgewicht. Bij topklasse indoor fietsen gaat dit niet altijd op. Dan kan een sterkere magneet ook zorgen voor een hogere weerstand. Het is ook slim om te kijken het belastbaar gewicht.

Aandrijving en weerstand

Wij raden altijd aan om een indoor fiets te kopen met een V-belt in plaats van een ketting en een magnetische weerstand in plaats van viltblokjes. Hierdoor wordt de indoor cycling fietsen namelijk zo goed als onderhoudsvrij en is hij fluisterstil.

Instellen van de indoor fiets

Het is belangrijk dat je de indoor fiets op de juiste manier moet kunnen instellen om geen last te krijgen van blessures. Bekijk van tevoren voor welke lengte deze indoor fiets geschikt is en hoe je het stuur en zadel kan instellen. Bij de wat duurdere fietsen kan je het zadel en stuur vaak met millimeters horizontaal of verticaal verstellen.

Extra’s

Naast de bovenstaande punten zijn er nog vele extra’s die je kunt vergelijken. Zo is het fijn als er bij de indoor fiets een trainingscomputer zit waar je de trainingsgegevens op kunt bekijken. Sommige topklasse indoor fietsen kunnen zelfs een hellingspercentage nabootsen en hebben luxe extra’s zoals ingebouwde speakers en ventilatoren.

nv-author-image

Indoorfiets.nl vergelijkt, bekijkt en geeft informatie over fitness fietsen, sprinter fietsen en indoor cycling bikes. Veel mensen zouden dit als "Spinning" of "Spinningfiets" betitelen. Dit is echter een geregistreerd merk, waardoor het op deze website 'gewoon' in het Nederlands indoor fiets heet! ☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *