Home » Blog » Schwinn IC8 indoor fiets mét Zwift koppeling

Schwinn IC8 indoor fiets mét Zwift koppeling

Schwinn IC8

De Schwinn IC8 is een indoor fiets mét Zwift koppeling die geschikt is voor (intensief) dagelijks gebruik. Op deze fiets kan dagelijks zo’n 6 uur gefietst worden. Je kan deze fitness bike via Bluetooth verbinden met je smartphone of tablet waardoor je de RideSocial app of Zwift kan gebruiken.

Bijgeleverde computer

Bij de aankoop van de indoor fiets krijg je een speciale computerscherm waar je meerdere gegevens kan zien. Ook kan je op dit scherm de weerstand instellen. Er zijn wel 100 verschillende weerstandsniveaus waar je uit kan kiezen. Ook kan je de stuurcomputer gebruiken om een trainingsprogramma te volgen die gericht is op de hartslag. Op het display zie je de afgelegde afstand, calorieverbruik, hartslag, trapfrequentie, snelheid, tijd en het wattage.

Connectie met Zwift en andere apps

De indoor fiets is uitgerust met Bluetooth. Hiermee kan je de indoor fiets koppelen aan apps op je smartphone of tablet. Apps zoals Zwift. De fitness bike kan je koppelen aan Android, iOS of Windows Phone.

Schwinn IC8 kopen

Er zijn verschillende webwinkels waar je de Schwinn IC8 kunt aanschaffen. Wij hebben een lijst gemaakt met een aantal grote aanbieders. Dagelijks worden de laatste prijzen opgehaald zodat je altijd op de hoogte blijft van de beste aanbiedingen.

Hartslag bekijken

Bij de aanschaf van deze fitness bike krijg je een borstband geleverd zodat je op de stuurcomputer jouw hartslag in de gaten kan houden. Ook kan je zo makkelijk een hartslagprogramma volgen. Dit is een trainingsprogramma gericht op jouw hartslag.

Kenmerken van de Schwinn IC8 indoor fiets

De indoor fiets heeft een eigen gewicht van 48,1 kg. Het vliegwiel weegt 18 kg. Deze indoor fiets is geschikt voor gebruikers met een maximaal gewicht van 150 kg en een maximale lengte van 195 cm. Wanneer je de fiets binnen krijgt heb je wel minimaal 1 persoon extra nodig die jou helpt om de fiets in elkaar te zetten. Het duurt ongeveer 35 minuten om de fitness bike te monteren en het is vrij complex. Wanneer de fiets staat kan je hem makkelijk verplaatsen dankzij de transportwielen.

Weerstand en aandrijfsysteem

Als aandrijfsysteem wordt er gebruik gemaakt van een V-Belt. Vergeleken met een ketting als aandrijfsysteem is de V-aandrijfriem veel stiller in het gebruik. Ook hoef je de V-aandrijfriem niet regelmatig te onderhouden. De weerstand wordt geregeld met magneten in plaats van een viltje. Ook deze magneten hoef je niet te onderhouden. De weerstand kan je via de stuurcomputer lichter of zwaarder zetten. Het maximale vermogen wat je kunt trappen is 1000 W.

nv-author-image

Indoorfiets.nl vergelijkt, bekijkt en geeft informatie over fitness fietsen, sprinter fietsen en indoor cycling bikes. Veel mensen zouden dit als "Spinning" of "Spinningfiets" betitelen. Dit is echter een geregistreerd merk, waardoor het op deze website 'gewoon' in het Nederlands indoor fiets heet! ☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *