Home » Blog » Senz Sports S2000: Basis indoor fiets met Zwift koppeling

Senz Sports S2000: Basis indoor fiets met Zwift koppeling

Senz-s2000 review

Ben jij op zoek naar een indoor fiets met Zwift koppeling maar wil je niet te veel geld uitgeven? Dan is de Senz Sports S2000 misschien wel de ideale fiets voor jou. De adviesprijs is €450,- en je betaalt nu €399,-. Deze fiets is ideaal voor wanneer je begint met indoor cycling en op zoek bent naar een indoor fiets met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Specificaties van de Senz Sports S2000

De Senz Sports S2000 is een basisklasse indoor fiets. Dit zijn indoor fietsen in het goedkopere segment die speciaal geschikt zijn voor beginnende thuissporters. Het maximaal belastbaar gewicht van deze indoor fiets is 100 kg. De fitness bike weegt 28 kg en het vliegwiel weegt 6 kg. Ondanks de redelijk goedkope prijs beschikt de indoor fiets over een V-belt aandrijving. Deze aandrijving zorgt ervoor dat de indoor fiets redelijk stil is in het gebruik. De weerstand wordt geregeld via magneten die – in tegenstelling tot viltblokjes – niet slijten en ook minder geluid maken. De specificaties zijn voor een indoor fiets in deze prijsklasse erg goed!

Bluetooth koppeling

Deze indoor fiets, de Senz Sports S2000, heeft een bluetooth ontvanger. Via Bluetooth kan je de indoor fiets koppelen aan verschillende apparaten zoals de smartphone of tablet. Hierdoor is het mogelijk om gebruik te maken van verschillende apps zoals het – onder wielrenners zo populaire – Zwift. Op de bijbehorende trainingscomputer kan je meerdere gegevens aflezen tijdens het trainen. Zo zie je de snelheid, de tijd, de afstand, het calorieverbruik, de hartslag en de trapfrequentie. Ook wordt via de handsensoren jouw hartslag gemeten.

De juiste fietspositie

Er zijn verschillende manieren om de indoor fiets op de juiste manier af te stellen. Zo kan je het zadel horizontaal en verticaal verstellen. Het stuur van de indoor fiets is in hoogte verstelbaar. Maak je met meerdere personen gebruik van de indoor fiets? Dan kan je door middel van de cijfertjes precies onthouden wat voor jou de beste hoogte is.

nv-author-image

Indoorfiets.nl vergelijkt, bekijkt en geeft informatie over fitness fietsen, sprinter fietsen en indoor cycling bikes. Veel mensen zouden dit als "Spinning" of "Spinningfiets" betitelen. Dit is echter een geregistreerd merk, waardoor het op deze website 'gewoon' in het Nederlands indoor fiets heet! ☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *