Home » Blog » Tacx NEO smart bike: Realistisch fietsgevoel

Tacx NEO smart bike: Realistisch fietsgevoel

Droom jij van de Wahoo KICKR bike maar wil je liever minder geld uitgeven aan een vergelijkbare smart bike? Kijk dan ook eens naar de Tacx NEO smart bike. Dit is een smart bike van het merk Tacx die jou tijdens het fietsen het gevoel geeft dat je buiten aan het fietsen bent. Indoor trainen met een zeer realistisch fietsgevoel. Benieuwd naar deze smart bike? Lees dan snel verder!

Kennismaking met de Tacx NEO smart bike

De Tacx NEO smart bike is een interactieve fietstrainer die ideaal is voor wielrenners en triatleten die in de lente en zomer voornamelijk buiten trainen. Er zijn veel mogelijkheden om de fiets aan te passen waardoor je dezelfde houding hebt als op jouw eigen racefiets of triathlonfiets. De fietservaring op deze fietstrainer is zeer realistisch. Zo simuleert het schakelmechanisme het gevoel van de fietsketting, kan je levensecht afdalen en klimmen (tot 25%) en kan de fiets zelfs grind nabootsen. Deze smart bike kan een vermogen tot 2200 watt aan en is extreem nauwkeurig. De traptechniek van zowel je linker- als je rechterbeen kunnen worden geanalyseerd. De smart bike weegt 50 kg.

Aanpassingsmogelijkheden

Je kan de fiets op verschillende manieren aanpassen waardoor je de fiets op dezelfde manier kan instellen als jouw triathlonfiets of racefiets. Zo kan je het zadel en stuur, het stuurlint, de pedaalarmlengte en de lengte van het pedaal allemaal instellen en aanpassen aan jouw wensen.

Verbinding via ANT+, Bluetooth en FE-C

Je kan deze Tacx NEO fietstrainer op verschillende manieren koppelen aan trainingssoftware. Zo kan je de fietstrainer via ANT+, Bluetooth en FE-C koppelen aan je smartphone, tablet, pc en sporthorloge. Op deze apparaten kan je bekende apps gebruiken zoals Zwift, TrainerRoad, Kinomap, Bkool en Tacx premium software. Koppel je de Tacx NEO Bike Smart aan Zwift? Dan past de fietstrainer de weerstand automatisch aan wanneer je bergop fietst. Ook kan deze software ervoor zorgen dat de trainer trilt. Zo worden verschillende wegoppervlaktes gesimuleerd zoals grind. Het lijkt dan net alsof je echt op je gravelbike buiten aan het fietsen bent.

nv-author-image

Indoorfiets.nl vergelijkt, bekijkt en geeft informatie over fitness fietsen, sprinter fietsen en indoor cycling bikes. Veel mensen zouden dit als "Spinning" of "Spinningfiets" betitelen. Dit is echter een geregistreerd merk, waardoor het op deze website 'gewoon' in het Nederlands indoor fiets heet! ☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *