Home » Blog » Tips voor jouw eerste indoor cycling les

Tips voor jouw eerste indoor cycling les

Tips voor jouw eerste indoor cycling les

Wil jij voor het eerst een indoor cycling les, bijvoorbeeld Rocycle of The Trip, in de sportschool uitproberen? Het is logisch dat je graag wilt weten wat je kunt verwachten en hoe je goed voorbereid bij de les kan verschijnen. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet voor de beginnende indoor fietser. Gebruik deze tips voor jouw eerste indoor cycling les zodat je met plezier jouw eerste les kan starten. Let op: De indoor cycling lessen zijn verslavend leuk!

Tip 1: Zoek een sportschool waar jij je prettig voelt

Wanneer je voor het eerst een indoor cycling les wilt ervaren en je nog niet sport bij een sportschool is het belangrijk om de tijd te nemen om de juiste sportschool uit te zoeken. Wanneer je regelmatig wilt gaan sporten is het belangrijk om te zoeken naar een sportschool waar je het naar je zin hebt en waar je je op je gemak kan voelen. Loop eens bij verschillende sportscholen naar binnen om de sfeer te proeven en eventueel extra informatie op te vragen. Of kijk op de website om meer te weten te komen over de sportschool, de eventuele groepslessen, openingstijden etcetera.

Tip 2: Dit heb je nodig

In de tips voor jouw eerste indoor cycling les mag ook deze tip zeker niet ontbreken! Want wat heb je allemaal nodig wanneer je mee wilt doen aan een indoor cycling les? Ten eerste heb je schone schoenen nodig. De meeste fanatieke deelnemers aan indoor cycling lesen hebben speciale fietsschoenen. Als beginner kan je echter ook gewoon meedoen met sportschoenen. Zorg er wel voor dat je deze niet buiten hebt gedragen en dat ze schoon zijn. Verder heb je een fietsbroek nodig. Je kan ook indoor cycling doen met een gewone sportbroek, je zal dan merken dat je sneller last krijgt van pijntjes zoals zadelpijn en schuurplekjes van het schuren op het zadel. Als laatste zijn een flesje of een bidon met water en een handdoek onmisbaar!

Tip 3: Kom op tijd

Waarschijnlijk is deze tip wel logisch, maar alsnog vinden wij het belangrijk om dit te blijven benoemen. Zeker wanneer het je eerste les is, is het belangrijk om ongeveer een kwartier van tevoren aanwezig te zijn. Je kan bij de instructeur aangeven dat dit je eerste les is zodat hij of zij uitleg kan geven over het instellen van jouw fiets op de juiste hoogte. Ook wanneer je al vaker bent geweest blijft het belangrijk om op tijd aanwezig te zijn. Je hebt dan genoeg tijd om voor de les je fiets juist in te stellen.

Tip 4: Luister naar je lichaam

Tijdens de eerste indoor cycling les is het belangrijk om goed te luisteren naar je eigen lichaam. Je hoeft de eerste keer niet persé alles mee te doen. Voel jij je benen verzuren na een paar stukken staan op de pedalen? Dan kan je beter tussendoor een keer blijven zitten. Je zal merken dat conditie en spierkracht snel wordt opgebouwd wanneer je regelmatig indoor cycling lesen volgt. Door te luisteren naar je lichaam voorkom je dat je te veel van je lichaam vraagt en dat je geblesseerd raakt.

nv-author-image

Indoorfiets.nl vergelijkt, bekijkt en geeft informatie over fitness fietsen, sprinter fietsen en indoor cycling bikes. Veel mensen zouden dit als "Spinning" of "Spinningfiets" betitelen. Dit is echter een geregistreerd merk, waardoor het op deze website 'gewoon' in het Nederlands indoor fiets heet! ☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *