Home » Blog » Verschillen indoor fiets, hometrainer en fietstrainer op een rij!

Verschillen indoor fiets, hometrainer en fietstrainer op een rij!

Zwift en indoor bikes koppelen

Veel mensen die binnen willen fietsen twijfelen tussen een fietstrainer, hometrainer en een indoor fiets. Hoewel wij natuurlijk erg fan zijn van de laatste variant, kunnen we begrijpen dat mensen twijfelen. Immers kun je met alle drie de soorten binnen fietsen en bewegen. Dit juichen we toe. Er zijn een aantal gelijkenissen tussen de drie soorten fietsen, maar ook een groot aantal verschillen. Zo moet je op een fietstrainer (meestal) je eigen fiets plaatsen, fiets je op een hometrainer in een minder sportieve houding en doe je fietsen voor een deel in een staande houding. In dit artikel bekijken we de drie soorten fietsen. Wellicht dat dit je keuze iets makkelijker maakt?

Wat is een indoor fiets?

Een indoor fiets is een fitnessapparaat die je in de categorie hometrainer kan indelen. Het is een fiets voor binnen die je in de sportschool bij indoor cycling lesen, maar ook steeds meer in huizen tegenkomt. Het is een apparaat waarmee je het hele lichaam kan trainen. Trainingen op de fiets doe je voor een deels staand. Je past ook de weerstand aan. Op dit soort fietsen zit je veel in een sportieve houding of staand. Dit is geen geschikte fiets voor mensen die moeten revalideren en een fiets zoeken.

Wahoo Kickr

Wat is een hometrainer?

Een hometrainer is een fitnessapparaat waarop je stil kan fietsen. In tegenstelling tot de indoor fiets zit je hier niet op een sportieve houding op. Je zit meer in een rechte houding. Deze fiets wordt veel gebruikt voor mensen die moeten revalideren en bij fysiosporten. Ook wordt dit apparaat gebruikt in de sportschool voor een korte warming-up.  

Hometrainer fitness bike

Wat is een fietstrainer?

Een fietstrainer is een los apparaat waarop je een racefiets kan zetten. Je fietst hiermee op een eigen fiets. De weerstand wordt geregeld door de fietstrainer. Je kan fietstrainers koppelen aan bijvoorbeeld Zwift, waarmee je hele wielrenetappes kan fietsen met andere mensen. Dit apparaat is geschikt voor mensen die bijvoorbeeld in de winter door willen trainen en zelf al een racefiets hebben.

Fietstrainer
nv-author-image

Indoorfiets.nl vergelijkt, bekijkt en geeft informatie over fitness fietsen, sprinter fietsen en indoor cycling bikes. Veel mensen zouden dit als "Spinning" of "Spinningfiets" betitelen. Dit is echter een geregistreerd merk, waardoor het op deze website 'gewoon' in het Nederlands indoor fiets heet! ☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *