Home » Blog » Vijf vragen en antwoorden over je eerste indoor cycling les

Vijf vragen en antwoorden over je eerste indoor cycling les

Vijf vragen en antwoorden over je eerste indoor cycling les

Voor de eerste keer naar een indoor cycling les kan erg spannend zijn. Waarschijnlijk heb je nog nooit iets gedaan wat hier op lijkt. Gelukkig valt het uiteindelijk allemaal erg mee. Mensen die voor het eerst gaan fietsen, doen dit vaak in een groeples. In dit artikel lees je de vijf meest gestelde vragen én daarbij onze antwoorden. Het zijn vragen die vaak door beginners met de indoor cycling sport worden gesteld.

Is een indoor cycling les ook geschikt voor beginners?

Ja. Indoor cycling lesen in groepsvorm zijn prima geschikt voor beginners. Geef van tevoren even aan dat je helemaal nieuw bent en je wordt vrijwel altijd prima geholpen. Ook als je wat minder conditie hebt, kun je prima mee. Je kan echt je eigen tempo bepalen. Red je het even niet om te staan op de fiets, dan blijf je gewoon zitten. Na een aantal lessen zul je merken dat jouw conditie hard vooruit gaat en dat je je snel thuis gaat voelen op de fiets. Het zal misschien de eerste paar keer wat onwennig voelen, maar neem maar van ons aan: dit gevoel gaat snel weg!

Hoe bereid ik mezelf goed voor op mijn eerste indoor cycling les?

Een eerste keer naar een indoor cycling les is spannend. Je kan je op de volgende manieren goed voorbereiden:

  • Zorg dat je fiets correct is ingesteld: hier kunnen andere mensen in de groepsles je goed mee helpen. Wees op tijd voor de les aanwezig en vraag aan de instructrice of aan een mede-fietser of hij/zij je even kan helpen. Een goed ingestelde fiets gaat je helpen om de sport snel onder de knie te krijgen!
  • Tijdens fietsen gebruik je speciale indoor cycling schoenen. Doe deze schoenen thuis eens aan en raak vertrouwd met de schoenen voordat je naar de eerste les gaat. Vaak kan je ook gewoon met normale sportschoenen je eerste indoor cycling les doen, maar voor de optimale grip is het verstandig om snel over te schakelen op indoor cycling schoenen.
  • Goed hydrateren. Drink voldoende tijdens de les. Bereid je goed voor door voldoende water mee te nemen!
  • Investeer in een fietsbroek. Dit gaan je billen héél fijn vinden!
  • Bekijk wat filmpjes op internet over groepslessen. Zo krijg je een goed beeld hoe het er aan toegaat!

Wat moet ik meenemen naar de eerste les indoor cycling?

Neem voldoende water in bidons mee. Daarnaast neem je een handdoek mee en comfortabele kleding waarin je goed kan bewegen. Een fietsbroek raden we aan, maar is tijdens de eerste keer indoor cycling nog geen vereiste. Als je de sport toch niet leuk vindt, dan is het kopen van een fietsbroek een beetje zonde. Informeer even wat voor schoenen je mee moet nemen. Vaak kun je de eerste keer op normale sportschoenen fietsen, maar enkele sportschoolhouders verplichten schoenen met speciale SPD-plaatjes. Informeer van te voren even wat bij jouw sportschool het beste is!

Hoe begin je met indoor cycling sport?

Meld je gewoon eens aan bij een indoor cycling les op een sportschool! Hieronder zie je meer informatie over dit soort lessen en leer je over het instellen van de fiets en krijg je andere tips van een fitnessinstructrice!

Wat moet ik eten voordat ik voor het eerst ga fietsen?

Eet voldoende voor de eerste keer fietsen. Je lichaam heeft echt veel bouwstoffen nodig uit voeding op een dag (ook als je niet gaat fietsen). We raden wel aan om niet vlak voor een les uitgebreid te gaan eten. Ga je in de ochtend een indoor cycling les volgen? Eet dan gewoon ruim van tevoren je normale ontbijt, zoals yoghurt/kwark met fruit, cruesli, muesli of iets als havermout. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je altijd een goed voedingspatroon hebt. ?

nv-author-image

Indoorfiets.nl vergelijkt, bekijkt en geeft informatie over fitness fietsen, sprinter fietsen en indoor cycling bikes. Veel mensen zouden dit als "Spinning" of "Spinningfiets" betitelen. Dit is echter een geregistreerd merk, waardoor het op deze website 'gewoon' in het Nederlands indoor fiets heet! ☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *