Home » Blog » Waar is indoor cycling goed voor?

Waar is indoor cycling goed voor?

Waar is indoor cycling goed voor?

Op alle fitness scholen wordt wel indoor cycling les gegeven en het is ook een hele populaire tak van fitness. Bij indoor cycling worden in korte tijd enorm veel calorieën verbrand en daarbij worden je spieren getraind en verbeter je je uithoudingsvermogen. Met indoor cycling train je alle spieren in je lichaam en zorg je voor een gezond hart. Je hart zal makkelijker weer in ruststand terugkeren wanneer je conditie beter is. Het voordeel met indoor cycling is dat het compleet op jouw wensen en voorkeuren aan te passen is. Je kunt het gewoon op je eigen tempo doen. Het is geen wedstrijd en op de fiets staat daarom ook niet op welke weerstand de fiets staat.

Indoor cycling om af te vallen

Naast een beter uithoudingsvermogen en sterkere spieren helpt indoor cycling ook bij het afvallen en gewichtsverlies. Door de intense work-outs verbrand je veel calorieën en in samenwerking met een goede en gezonde voeding zal je hierdoor gewicht gaan verliezen.

Indoor cycling maakt je fitter in elk mogelijke aspect. Hoe meer je fietst hoe beter je het vol gaat houden. Een gezond lichaam staat gelijk aan een gezonde geest en deze samenstelling geeft een bepaald gevoel van geluk.

Indoor cycling helpt tegen stress

Daarnaast helpt indoor cycling bij het loslaten van alle stress waar je in je dagelijkse leven mee te maken krijgt. Door je vol te geven in zo’n les vergeet je even alles om je heen en kun je alles kwijt in het fietsen. Zo kun je alles van je afzetten en daarna weer met vol goede moed en een leeg hoofd verder. Op mentaal gebied helpt indoor cycling je ook voort. Als je een mindere dag hebt en toch je indoor cycling les goed doorzet, geeft je dit bewust danwel onbewust meer zelfvertrouwen. Dit zelfvertrouwen is weer goed om je in het dagelijkse leven door eventuele moeilijke situaties heen te krijgen.

Daarnaast heeft indoor cycling nog veel meer voordelen waar je binnenkort nog meer over kan lezen op Indoorfiets.nl!

nv-author-image

Indoorfiets.nl vergelijkt, bekijkt en geeft informatie over fitness fietsen, sprinter fietsen en indoor cycling bikes. Veel mensen zouden dit als "Spinning" of "Spinningfiets" betitelen. Dit is echter een geregistreerd merk, waardoor het op deze website 'gewoon' in het Nederlands indoor fiets heet! ☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *