Home » Blog » Airbike: De ‘crossfit’ indoor fiets

Airbike: De ‘crossfit’ indoor fiets

crossfit airbike

Sinds de opkomst van de sport ‘crossfit’ zie je ook de Airbike steeds vaker in sportscholen voor cross training. De air bike hebben we niet beschreven in de blog ‘Verschillen tussen een indoor fiets, smart bike, fietstrainer en hometrainer’. Lees dus deze blog om er precies achter te komen wat een Airbike is.

Wat is een Airbike?

Een Air Bike is een soort indoor fiets waar je naast je benen ook je armen gebruikt. Een combinatie tussen een hometrainer en een crosstrainer. Je traint hiermee je hele lichaam. De naam is ontstaan doordat de Airbike wordt aangedreven door een luchtweerstandsysteem. Hoe langer de workout duurt en hoe intensiever de training is, hoe meer weerstand je ervaart. Dit is ook de reden dat de Air Bike vaak wordt gebruikt tijdens High interval trainingen, ook wel HIIT training genoemd. Ook is dit één van de redenen waarom een Air Bike verschilt van een indoor fiets of hometrainer.

Waar moet je op letten wanneer je een Airbike wil kopen?

Het is belangrijk om te kijken of de Airbike wordt aangedreven door een V-belt. Wanneer dat zo is maakt de Airbike minder geluid dan wanneer hij wordt aangedreven door een ketting. Veel airbikes hebben ook een speciale computer waar je gegevens zoals tijd, afstand, verbrande calorieën, watts, speed en RPM kan bekijken tijdens de training. Het zadel van een Airbike zou je moeten kunnen verstellen in hoogte en verticaal en horizontaal. Zo weet je zeker dat je tijdens de training geen last krijgt van een verkeerde houding.

Air Bike kopen

Er zijn verschillende webwinkels waar je een Air Bike kan aanschaffen. Denk daarbij aan webwinkels zoals BeterSport en bol.com. Vergeleken met hometrainers en indoor fietsen ligt de prijs hoger voor een Air Bike. De duurdere prijs zorgt er wel voor dat hij bijna geruisloos is en zeer stabiel. En het blijft natuurlijk een full body workout.

air bike
nv-author-image

Indoorfiets.nl vergelijkt, bekijkt en geeft informatie over fitness fietsen, sprinter fietsen en indoor cycling bikes. Veel mensen zouden dit als "Spinning" of "Spinningfiets" betitelen. Dit is echter een geregistreerd merk, waardoor het op deze website 'gewoon' in het Nederlands indoor fiets heet! ☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *